2011. június 20., hétfő

szerzemények

Ma bevágtattam a natura boltba és lecsaptam egy ligetszépe kapszulára és egy- ezt figyeljétek!- Ginsenges Kli-mixre, amit kizárólag 30 éves kor feletti nőknek ajánlanak. Sajnos a korcsoportba tökéletesen beleférek. :D Persze mind a kettő a PMS-sárkány elleni harc eszköze lesz! :)

Lássuk melyik mire jó:

Ligetszépe kapszula: 



A ligetszépeolaj kapszula erősíti az egészséget, jótékony hatással bír a nőkre a menstruációs ciklus zavarai esetén. Kozmetikai hatással is rendelkezik: fiatalítja a bőrt, többek között a plasztikai operációk után, segít felesleges testsúly leadásában. A gamma linolén sav fékezi a zsírsejtek képződését, elősegíti a zsír bomlását, emellett megőrzi a bőr rugalmasságát. Segít hosszú ideig forradó sebeknél, endomertiózis esetén, hipertónia, hormonzavaros állapot esetén, retinopátiás rosz látás esetén.

Javallatok:

1. Férfiak és nők hormonzavarai, amelyek hormoncsökkenéssel vannak kapcsolatban     (fájdalmas menstruáció, menstruáció elmaradása, potenciagyengeség a férfiaknál, női     frigiditás, meddőség).
2. Máj- és epehólyag-betegségek.
3. Légúti megbetegedések, asztma.
4. Krónikus kismedence-gyulladás.
5. Cukorbetegség.
6. Túlsúly.
7. Emésztőrendszeri betegségek, gyomorfekély.
8. Szklerózis multiplex.
9. Bőrbetegségek.
10. A haj és a köröm állapotának javítása.
11. Bőrfiatalítás, többek között plasztikai műtétek után.
12. A bőr feszességének és rugalmasságának megőrzése hirtelen fogyáskor.
13. Immunrendszeri gyengeség.
14. Kandidázis.
15. Krónikus fáradtság.

Tulajdonságok:
Ligetszépe: a fűfélékhez tartozó növény, valaha Észak-Amerikában volt honos, most kedvelt kerti növény. Virágai csak este nyílnak, és csak egy éjszaka virítanak.
Az olaját a növény magvaiból, modem hidegsajtolásos módszerrel nyerik ki, ami maximálisan kíméli a hasznos összetevőket: az E-vitamint, a linolén-, a gamma-linolén- és az arahidonsavat. Napjainkig nem ismert más növény, amely ilyen nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (10%). Ez a sav egy szükséges tápanyag, amelyet a szervezet nem tud termelni, így csak táplálék formájában kaphatja meg. Azomega6 többszörösen telítetlen zsírsavak családjába tartozik, és megkönnyíti a szervezetnek a prosztaglandinok termelését, amelyek a szervezet, különösen a női szervezet életfolyamatait tartják fenn. A prosztaglandinok hiánya felborítja a havi ciklust.
gamma-linolénsav a következő folyamatokban vesz részt:
 1. Zsíranyagcsere, ellenőrzi a zsírsejtek képzését, gyorsítja a zsírok bontását, ezzel elősegíti a fogyást.
 2. Helyreállítja a vízegyensúlyt, jó hatással van a fejbőrre.
 3. Puhítja a bőrt, megszünteti a hámlást, megelőzi a bőr korai öregedését. Segít eltüntetni a       májfoltokat, kitisztítja a pórusokat, megnyugtatja a bőrt, kisimítja a ráncokat.
 4. Erősíti a körmöket, amikor töredeznek és rétegekre bomlanak.
 5. Megelőzi a rákos sejtek képződését.
 6. Semlegesíti a szabad gyökök pusztító hatását, regenerálja a bőrsejteket.

Ginsenges Kli-mix:
A távolkeleti nők szótárából teljesen hiányzik a klimax és annak szinonimái, még ráutaló kifejezések sem találhatók. A nyugati típusú civilizáció viszont gazdag a probléma megoldási kísérleteivel. Ma már világossá vált, hogy az Amerikában még néhány évvel előbb is alkalmazott hormonpótlások sajnálatosan megemelték a mellrák létrejöttének valószínűségét, ezért ezt a módszert abbahagyták. Helyette a természetből származó anyagok e téren való alkalmazása került előtérbe.
A növényvilág néhány tagja tartalmaz két olyan kémiai elemet, (fitoösztrogéneket), amiknek az időben elkezdett fogyasztása megkönnyítheti a változó korban megjelenő hormonális problémák elviselését. A fent említett – távolkeleti nők – mindennapi ételeinek, például a szójának és a lenmagnak, illetve az ezekből készített egyéb ételeknek (például TOFU) hatása lehet az az eredmény, amelyet bevezetőben említettünk.
Fiatal korban is elkezdhető a szója és egyéb magvak (például a lenmagpehely, vagy lenmagliszt) napi fogyasztása. Kenyér, pogácsa, egyéb tésztafélékbe is bedolgozhatók max. egy evőkanálnyi adagban. Túl sok olajos mag, vagy ezek aprítéka a kenyér... stb. állagát tömörré, nehézzé teszi.
Ginsenges Kli-Mix
Összetevők: lenmagliszt, zabliszt, szójaliszt és instant panax ginsenggyökér (1 %). Az élelmiszerek egy részében található ösztrogénaktívitású vegyületek rendszeres fogyasztása a posztmenopauzális tünetek csökkenését eredményezheti. Ajánlott a tofu és a szójatermékek fogyasztása. Az étrend sok kalciumot, magnéziumot, A, C és E vitamint tartalmazzon, amit leveles zöldségek, gyökérfélék, káposzta, saláta, friss lágyszárú növények, bogyós és csonthéjas friss, vagy aszalt gyümölcsök fogyasztásával nyerhetünk, kiegészítve joghurttal, olívaolajjal. Célszerű teljesen lemondani a finomított cukorról, kávéról, alkoholról és a nikotinról. Erősen korlátozni kell az állati zsiradékot tartalmazó ételek fogyasztását.

A termék GMO mentes szóját tartalmaz.
A Kli-Mix keverék fogyasztható gyümölcslében, müzliben, vagy bármilyen ételben elkeverve.
Ajánlott adag: 2x1 tetézett evőkanál/nap. Kefirben vagy joghurtban fogyasztva bélrenyheség ellen ható mellékhatásmentes élelem.


A természetgyógyász azt mondta, hogy bár klimaxos nőknek ajánlják, a hormoningadozásokat is nagyon rendberakja PMS esetén. Plusz egy csomó jó mellékhatása is van! 

Jövő hónapban PMS idején beszámolok a hatásokról! :)


2 megjegyzés:

  1. Úgyis észrevesszük, nem is kell beszámoló! :D:D:D

    Sárkány ellen sárkányfű. :P

    VálaszTörlés
  2. :))))) Kiváncsi leszek a hatására

    VálaszTörlés