2011. június 18., szombat

az az "imádott" narancsbőr

Tegye fel a kezét, aki küzd ezzel a nem éppen esztétikus problémával. Gondolom nem én vagyok egyedül, akinek a kis gödröcskék fenék- és combtájékon megjelentek és eltüntetésük nem éppen egyszerű feladat. Az is lehet, hogy teljesen nem is lehet tőle megszabadulni...erről fogalmam sincs, mert nekem még ott van, ahol annak nem kéne lenni! :P :D


5 kőkemény tévhit a narancsbőrről




A narancsbőr a nők 90%-nak okoz fejfájást. Van, akinek kicsit látszik, van, akinek jobban. Mivel a tökéletes testek bűvöletében élünk a bikiniszezon előtt a legtöbben őrült diétába kezdenek, krémekkel kenegetik magukat vagy felfekszenek a masszázságyra.
Ezek nem árthatnak, és sok módszer valóban hatásos a cellulitisz ellen, de nem mindegyik. Ismerd meg azokat a tévhiteket melyek a narancsbőrrel kapcsolatban keringenek.

Téves, hogy önmagában a víz csökkentené a narancsbőrt.

Az ivás csökkenti a cellulitet

Sőt, amíg a szervezeted nem kórosan dehidratált, addig semmit nem javít a bőr általános kondícióján. A kóros dehidratáció viszont gyakoribb, mint gondolnád, minden második embert érint.
Ha narancsbőrről beszélünk, akkor csak a víz nem tudja kimosni a salakanyagokat. Az viszont igaz, hogy segíti az anyagcserét, illetve a méregtelenítő szervek, a máj és a vesék munkáját.

Mit tehetsz?

A vizet kombináld valamilyen tisztító gyógynövényes teával. Készen is veheted őket, de magad is összeállíthatod.

Tisztító teakeverék

  • 1 rész gyermekláncfűgyökér
  • 2 rész csalán
  • 1 rész zsurló
  • 1 rész csipkebogyó
  • 1 rész hibiszkusz
  • 2 rész borsmenta
Reggel készíts félliternyi teát úgy, hogy a keveréket leforrázod, és állni hagyod 15 percig.

Ha egyáltalán nincs kedved pepecselni, akkor is váltogasd a vizet csalán- vagy zöld teával. Az előbbi méregtelenítő, az utóbbi méregtelenítő és zsírégető hatású.

A mozgás megelőzi a narancsbőrt

Még a legatletikusabb, legvékonyabb nő combján is megjelenhet narancsbőr, hiszen a mozgás nem tünteti el a lerakódott méreganyagokat, bár javít a helyzeten. Főleg, ha nem speciális zsírégető tornát végez valaki, mert az izomépítés és az általános kondíciójavító torna után ott maradnak a zsírpárnák.

Mit tehetsz?

Keress zsírégető mozgást, mint amilyen az aerobik. Mivel az összes zsírpárnádtól nem tudsz, és nem is szabad megszabadulni, elsősorban táplálkozásodat kell átalakítanod.

A zsírleszívás eltünteti a narancsbőrt

Ez nem igaz. Hogy miért? Mert a narancsbőr nemcsak a zsírsejtekben rejtőzik, hanem a kötőszövet lazaságában is. A zsírleszívásnál pedig - jó esetben - a kötőszövetet, a bőr legalsóbb részét nem szivattyúzzák ki.

Mit tehetsz?

Ne a gyors praktikáktól várd a megoldást. Ha mégis valamilyen külső segítséget szeretnél, akkor érdemes kipróbálni a hypoxitrénert, ami nemcsak a zsírt tünteti el, de a kötőszövetet is erősíti. A meleg, a vákuum és a mozgás hármasa nagyban segíti a bőr simítását.

A narancsbőr elleni diéta segít

Semmi, amit ideig-óráig alkalmazol, nem segít, ha utána ott folytatod, ahol abbahagytad. Két hét alatt eleve nem tűnnek el a göröngyök, és az egyébként egészségtelen táplálkozásba iktatott egészséges falatok sem segítenek. A narancsbőr elleni táplálékkiegészítőkről pedig eddig nem derült ki, hogy önmagukban hatnának-e.

Mit tehetsz?

Sajnos, ha végleg meg akarsz szabadulni a narancsbőrtől, akkor mindent, amit junk foodnak nevezünk, ki kell iktatnod. Semmi kóla, semmi finomított vagy késztermék, a fehér kenyérnek is ints búcsút. Ugyanez vonatkozik a cukorra és az édesítőszerre is. Ameddig ezek jelen vannak az étrendedben, addig a narancsbőr is jelen lesz a combodon.

A narancsbőr a nők kiváltsága

Ma már nem csak a nőknek kell aggódniuk a göröngyök miatt. Bizony, egyre több férfit érint a probléma. A háttérben a férfitest hormontartalmának változása áll. Amerikai tudósok megfigyelték, hogy a nagyvárosokban élő férfiak testében az androgén hormonok csökkennek, a női hormonok szintje viszont megnő. Ezért már kevésbé védettek a cellulit ellen.

Mit tehetsz?

A hormonok mindenképpen kívülről származnak, egyes feltételezések szerint a fogamzásgátlók visszakerülnek a talajba, a növényekbe és a vízbe. Ha mindezt szeretné valaki kiküszöbölni, akkor teljes bioéletmódot kell folytatnia.

5 megjegyzés:

  1. "A narancsbőr a nők 90%-nak okoz fejfájást"

    Basszus nekem akkor ezért van migrénem?!! :D :D :D

    Le a narancsbőrrel!

    VálaszTörlés
  2. KisB.: Te nagyon hülye vagy:D:D:D

    Én szeretem a narancsbőrös testem. Külön van nekik szóló krémük és minden nap kétszer szoktam kencézni(simogatni) őket és masszírozom is a drágáimat:D:D Puszikát nem tudok nekik nyomni, mert nem érem el őket, olyan helyeken lébecolnak.....:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem úgy lehetne kezdeni a postot, hogy tegye fel a kezét, aki nem küzd narancsbőrrel. Láttam már fitt lady-t narancsbőrrel a hátsóján, combján. Persze nem annyira feltűnő mint aki nem tornázik, de hát szerintem mindenkinek van. Független attól hogy mit eszel, mennyit tornázol, mit kensz magadra. Sajnos... Segíteni lehet rajta, de eltüntetni szerintem nem, adottság kérdése. Ne együnk édességet és igyunk sokat (no ez nem feltétlen, de amúgy is kell és tisztít :)).
    Tehát van és kész. A pasik meg szeressenek így. (Ja, nekik is van :)))

    VálaszTörlés
  4. Mindaz, amit fent írtál, hogy mit nem lehet enni, igaz. Plusz gabonát, úgy általában, teljesen mindegy, hogy finomított vagy teljeskiőrlésű.
    Nekem személy szerint bevált, bár most épp van, mert a 2. babám után még nem fogytam vissza a "versenysúlyomra". De alakul :)

    VálaszTörlés