Imádom a gyümölcslevest, de ebben a zimankós időben nem jéghidegre lehűtve, hanem forrón, fahéjasan... :)
Kb egy kiló almát kockára vágok, felteszem annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Édesítjük ízlés szerint cukorral, vagy bármilyen édesítőszerrel, fahéjjal és szegfűszeggel. Én most egy kis forraltbor fűszerkeveréket is adtam hozzá. ;) Amikor az alma már félpuhára főtt, hozzáadunk egy üveg szilvabefőttet vagy fagyasztott szilvát és együtt készre főzzük. Egy vaníliás pudingport kikeverünk kb. 3 dl cukomentes habtejszínnel és ezzel sűrítjük a levest.
Mmm! Ezzel lehet meglepem a férjet a héten!
VálaszTörlésOk, kíváncsi vagyok hogy ízlik majd neki! ;) :)
TörlésÍzlett! :-) Puncs fűszerkeverékkel és aszalt szilvával. Főztem egy akkora kotlával, h napokig melegíthetjük magunkat vele... :-)
TörlésNyami! Úgyis nagyon finom lehet! :) Örülök, hogy ízlett!! :))
Törlés