2012. augusztus 11., szombat

Vendégpost Linától- Rákóczi túrós

Lina már írt nekem vendégpostot egy hajfestékről, most egy finomságot hozott Nektek. :) 

Rákóczi túrós

Linzertésztát kell készíteni :30 dkg liszt20 dkg margarin10 dkg porcukor1 zacskó sütőpor1 zacskó vaníliás cukor1 db tojássárgája reszelt citromhéjEzt a linzertésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni.

Túró töltelék  :0.5 kg túrót, 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral ( többel vagy kevesebbel, attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék ) ,1 vaniliáscukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük.A közben kisült tésztát ,ha kihűlt vékonyan megkenjük baracklekvárral. Én a mazsolát és a lekvárt kihagytam, mert nem szeretjük a mazsolát, lekvárom meg nincs itthon. :D Ezután rákenjük a túrótölteléket is.

Tojáshab :   5 tojásfehérje , 30 dkg cukor20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzni, úgy hogy a cukor gyöngyözzön. ( közben kevergetni nem szabad )A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verni és  forrón hozzáadni a cukros vizet is. Ezzel együtt kemény habbá kell verni.A tojáshabot egyenletesen kenőkéssel simára elkenni a túrón és utána a sütőben szárítani  80 – 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell!



2 megjegyzés:

  1. Rákóczi túrós challenge? :D jövő héten ki süti meg? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt a lehetőség! :) Már három recept is van a blogon! :)

      Törlés