2012. augusztus 4., szombat

Rákóczi túrós 2.

Már volt egyszer nálam ez a süti, de most másképp készítettem.
Az alap tészta: ugyanaz mint a habos meggyesnél. Ha kész a tészta belenyomkodjuk egy piteformába, és 200 fokon elősütjük.
Egy kedves régi barátnőm épp ma kérdezte mekkora formában sütöm ezt a tésztamennyiséget, nos lemértem Nellim: 20 cm az átmérője a formának.

Túrótöltelék: 25 dkg túrót kikeverünk 1 evőkanál tejföllel, két tojás sárgájával, kb. 5 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, egy citrom héjával és levével, valamint 4 evőkanál búzadarával.

Az elősütött tésztát megkenjük jó bőven sárgabaracklekvárral, erre ráöntjük a túrós keveréket és addig sütjük még a töltelék meg nem szilárdul.

Közben a kimaradt két tojásfehérjét felverjük 10 dkg cukorral, pici ecettel. Ha kész a sütemény megkenjük a habbal, és kb. egy órára visszetesszük szárítani a sütőbe, úgy 100 fokon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése