2012. szeptember 6., csütörtök

nem szeretem a ricottát

Ez az eheti felfedezésem. Eddig nem kóstoltam, de gondoltam klasszul be tudom illeszteni a diétámba, mint a túrót és gondoltam kipróbálom. Kár volt. :D Olyan se íze se bűze műanyag valami. Valahogy az olasz tejtermékek nem jönnek be nekem, mert a mozzarella sem a kedvencem, de legalább azt pizzán megeszem.
Ma úgy döntöttem, h a maradékkal nem kínlódok inkább belegyúrom valami tésztaszerűségbe és csinálok valami lepényt jó sok feltéttel, így született meg ez a recept:

Ricottás lepény 

Mennyiségeket nem tudok, nem mértem semmit, csak szemmel. :)
Ricottát, tejfölt, tojást, sót, pici sütőport és grahamlisztet gombóccá gyúrtam és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodtam, elősütöttem a 200 fokos sütőben, utána jól megpakoltam a diéta jegyében :D tejföllel, kolbásszal és füstölt sajttal. A sajtot pirosra sütöttem és kész is. Végülis egy gyors pizza verzió, nekem ízlett és a liszt (nem ám a kolbász miatt ááá :D) jól el is telített egy szelet! :)


9 megjegyzés: