2012. november 15., csütörtök

Terápia

A gyerekem keresztapja annyit áradozott erről a sorozatról, hogy muszáj volt belekukkantanom. És hát megint ott ragadtam a képernyő előtt. Magyar sorozat, a HBO saját gyártású sorozata, de nem Jóban rosszban vagy Barátok közt kategória. :D  Én konkrétan levegőt sem veszek szinte egy-egy epizód alatt. :) Szerintem a szereposztás is nagyon jó, a főszereplő Mácsai pedig zseniális, mint mindig.

Az HBO oldaláról hoztam az ismertetőt:



A magyar HBO sorozata a pszichoterápia zárt ajtók mögötti világát mutatja be. Öt páciens legmélyebb problémáit ismerhetjük meg, ám hamar kiderül, hogy a pszichológus is segítségre szorul. És ezzel beigazolódik: mindenki rejteget valamit.
A Terápia a Be Tipul (In Treatment) című izraeli sikerszéria hazai adaptációja. Az eredeti forgatókönyvet az izraeli Hagai Levi írta, a magyar változatért Tasnádi István és forgatókönyvíró-csapata felelt. Az Enyedi Ildikó és Gigor Attila által rendezett történet középpontjában az ötvenes sármos pszichológus, Dargay András (Mácsai Pál) áll. Hétfőn régi páciense, a „problémásan szexi” Laura (Marozsán Erika) érkezik a rendelőjébe. Kedden egy igazi nagymenő üzletember, Máté (Nagy Ervin) ül a kanapén, aki emberi sorsokat súlyosan befolyásoló döntése következményeit viseli. Szerdán a 16 éves tornászlány, Zsófi (Sztarenki Dóra) jön terápiára: mindkét karja gipszben, kerékpáros baleset érte, és a biztosító pszichológusi szakvéleményt kér, hogy nem volt-e öngyilkossági szándék a háttérben. Csütörtökön egy pár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia, Nagy Zsolt) keresi a választ a kérdéseire András kanapéján. A munkájában sikeres nő ugyanis hezitál, hogy megtartsa-e a babát, melyre korábban annyira vágyott. Pénteken András keresi fel tíz éve nem látott mentorát, Ágnest (Csákányi Eszter), és hamar kiderül, hogy a látszólag sikeres és boldog kétgyerekes családapát belső bizonytalanságok gyötrik, és a házassága (Für Anikó) is válságba jutott. Ennek a nyolc embernek a drámája bontakozik ki a Terápiában. A 40 részes magyar sorozat 2012 októberétől, hétfőtől pénteking látható az HBO-n.


Ismeritek? Kedvet kaptatok hozzá? :)

15 megjegyzés:


  1. Én is nézem, az első rész nem tetszett, de láttam az ismétléseket (egyszerre több részt) és megkedveltem a sorozatot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) én is így voltam, most meg függő lettem :D

      Törlés
  2. Nézd meg az amerikait is, Gabriel Byrne-nel...:)

    VálaszTörlés
  3. sajnos nem megy a HBO NALUNK, DE SZivesen megneznem, erdekelne

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Online meg tudod nézni, letölteni sem kell. Keress rá, Terápia online. :)

      Törlés
  4. Hát, ha már Te is jókat írsz róla, meg kell néznem magamnak. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kukkants bele! :) Szerintem ez az a sorozat, amit vagy nagyon lehet szeretni, vagy nagyon lehet utálni. :)

      Törlés
  5. Próbálom nézni, de 5 perc után legszívesebben eret vágnék és fejbe rugdosnám a pácienseket, hogy "idióták vagytok?!" Irritálóak a színészek, pedig 1-2 történet érdekes lehetne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízlések és pofonok. :) Az "idióták vagytok?"-ra meg csak annyi, hogy igen, gyanítom sok ilyen "idióta" élet van a világon, sőt még "idiótább" is. :)

      Törlés
  6. itt van HBO de ezt még soha nem néztem meg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom az HBO-n hol járnak már, ezt mindenképp előröl kezdd el nézni :)

      Törlés
  7. Szakmailag is jó- egy szakmabéli:)

    VálaszTörlés