2013. június 15., szombat

Candida diéta- az első pár nap tapasztalatai

Szerdán kezdtem el a candida diéta első szakaszát, aminek az a lényege, hogy semmilyen szénhidrátot, cukrot nem vehetünk magunkhoz, még gyümölcsöt sem. Maradtak a fehérjék, zöldségek és a magvak mint alternatíva. Elég sok internetes szakirodalomba belevetettem magam és egy kolleganőm kölcsönadta ezt a könyvet:

Úgyhogy ezeket alapul véve a következő ételeket fogyasztottam a héten:
- natúrjoghurt (házi)
- zöldségek nyersen, párolva
- csirkemell
- sótlan olajos magvak
- csirkemell sonka
- sajt
- tojás

Az első nap nem tűnt még olyan nehéznek, de este már kapartam a falat és hogy is mondjam erőteljes PMS tüneteket produkáltam a párom "nagy" örömére. :) Aztán mára már egészen megszoktam, hogy ez van, ezt kell szeretni. Bár a szénhidrát hiánya ma pl. abban mutatkozott meg, hogy délelőtt nagyon gyenge voltam. El is kezdtem szedni egy multivitamin készítményt is, hogy semmi ne hiányozzon a szervezetemből. Emellett grapefruit mag kivonatot is iszom és ezüst kolloidot is. 
Ezekről itt olvashattok:


A paleo recepteket is elkezdtem böngészni, és egész jó alternatívákat találtam arra, hogy hogyan pótoljam a liszteket addig, amíg a diéta "lazább" szakasza el nem kezdődik. 

És egy mai kép rólam, két hét múlva is csináltatok a párommal magamról, csak kíváncsiságból mennyit jelent 2 hét ch mentesség. ;)




7 megjegyzés:

  1. Hajrá, sok sikert a továbbiakban is, ez nagyon kemény diéta, 3 évvel ezelőtt végigcsináltam, a végére már a kolléganők kérték, hogy hagyjam abba, elfogytam. A cél mondjuk nem a fogyás, hanem a gomba kiölése volt. Húst heti 2-szer ettem, abból 1 hal volt és lényegében zöldség zöldség hátán, élesztő mentes fekete kenyér (lényegében darált mag), arra nem emlékszem, h az elején ettem-e joghurtot, de késöbb egész biztosan, bevált uzsonnám-tízóraim lett a natúr joghurt.
    A sajtokra figyelj oda, úgy tudom, nem mindegy, milyen állatból származik a tej, amiből készülnek. Ja, juhtúró volt még az életbentartóm és a zöldségkrémek.
    Kemény, de hatásos diéta, engem rendbehozott, azóta sincs candidám :-)
    Sok sikert hozzá Neked is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Rékaaa! :) A sajtokról azt írja ez a könyv, hogy mehetnek, hát majd meglátjuk. :) Juhtúrót is beszereztünk, ráadásul imádom. :) Elkezdtem böngészni a recepteket kovászos kenyér ügyben is. :)

      Törlés
  2. sajtoknál úgy tudom, csak a fetát lehet enni, meg a mozzarellát, amik nem érlelt sajtok.
    én is végigcsináltam már párat, nagyon kemény diéta, de tényleg eltűnnek a gombák, ha jól csinálod. hajrá :) én szódabikarbónás tönkölylisztes kenyeret sütöttem, mert azt lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj csinálni, az utóbbi egy hónap horror volt. Haspuffadás, kiütések, a nőgyógyászati dolgokról már ne is beszéljek! Köszi nektek a tippeket! :)

      Törlés
    2. Igen, feta tutira, arra én is emlékszem és valszeg a mozzarella, de azért különösebben nem rajongtam soha.
      Hajrá, menni fog, durva diéta és annak is tűnik, de ha legyűrted az első 2-3 hetet, onnantól már "könnyű". :-)

      Törlés
  3. Sajtokból én is úgy tudom, hogy csak a gyors érlelésűeket lehet fogyasztani.
    Joghurtot szintén én is ettem minden nap, segít helyreállítani a megborult bélflórát.
    Az első diétám tavaly 3 hónapig tartottam, 8 kilótól szabadultam meg ezalatt. Azóta persze muszáj volt még párszor visszatérni a diétához. Igazából a megoldás a teljes életmódváltás lenne, de sajnos nehéz lemondani néhány dologról.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Igen, csak friss sajtokat eszem. :) Én igyekszem teljesen életmódot váltani, nagyon megszenvedtem az elmúlt hónapokat! :( Gratula a minusz kilókhoz! :)

      Törlés