2013. június 21., péntek

Candida diéta- az első egy hét tapasztalatai

Egy hete szerdán kezdtem el a candida diéta első szakaszát, és ahogy az előző postomban írtam tényleg csak az első pár nap volt kemény. Szombattól teljesen elvágták a szénhidrát utáni sóvárgásomat, nem vagyok fáradékony, nem puffad a hasam, összességében nagyon jó a közérzetem. Egyáltalán nem hiányzik sem a cukor, sem a liszt. Pedig otthon mindkettő van, a párom ugyanis khm kissé édesszájú és akkor még finoman fejeztem ki magam. :P Nem izgatnak a pékségben a frissen kisült gőzölgő finomságok sem, sem a rám vigyorgó csokik a boltok polcain. Kb. a cigiről való leszokáshoz tudnám hasonlítani, csak itt nekem sokkal gyorsabb volt az átállás. Talán azért, mert eddig sem voltam nagy cukor és finomlisztfogyasztó.
Jövő szerdától vissza lehetne állni már a "jó" széndhidrátokra- szentelek majd neki egy postot, mik is ezek- de erősen gondolkodom rajta, hogy inkább paleo kenyereket és süteményeket fogok készíteni. :) Majd meglátjuk. :) Ja igen és egy hét alatt a súlyom a következőképpen alakult: 66,3 kg voltam a kezdetekkor most vagyok 65,7 kg. Szerintem ez teljesen jó és nem drasztikus, gyors fogyás. Ennek pedig egy titka van, tényleg nem éheztetem magam, nem koplalok, eszem, amikor éhes vagyok és amennyi jól esik.


8 megjegyzés:

  1. Tök jó vagy. Napi kajálást irj.

    VálaszTörlés
  2. Átolvastam a könyvet, azt hiszem jövő héttől én is belevágok. Egy valamire nem tudom a választ, hogy gyümölcsöt meddig nem szabad enni? A többi nem tűnik nehéznek, de ilyenkor nyáron a gyüölcsökről nem szeretnék túl hosszú időre lemondani. Te hogy tervezed?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak két hétig nem eszem gyümölcsöt, bár most az sem hiányzik érdekes módon. :)

      Törlés
    2. Én is úgy tervezem, hogy 2 hétig nem eszem gyümit.
      A többi nem probléma, megoldom, csak a napi gyümölcsturmix hiányozna hosszú távon.

      Törlés
  3. Ügyes vagy! Kiváncsi vagyok majd én is, hogy mit eszel napközben. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)Vasárnap lesz már heti menü! :)))

      Törlés
  4. orulok, hogy jobban vagy, de gyumolcs nelkul nyaron en nem birnam ki, most is egy tal meggyel vagyok

    VálaszTörlés