2013. február 19., kedd

Túrós pite


Kicsit túlvásároltuk magunkat túróval, így jött az ötlet, hogy akkor legyen túrós pite a vasárnapi ebéd desszertje. Persze "pipacsosítottam" ( Rainee ez csak miattad! :) )

40 dkg zablisztet, 1 kocka light margarint, 2 tojás sárgáját, 3 ek. tejfölt, 4 ek. xilitet, 1 csipet sót közepesen lágy tésztává dolgoztam, kétfelé osztottam. Egyik felét kinyújtottam sütőpapírra raktam, rá ment a túrós töltelék: 50 dkg túró, 1 tojás, xilit ízlés szerint, 1. cs. vaníliás fruktóz, 1 citrom reszelt héja, 1 kis doboz kefír, 2-3 ek. tk. dara, mazsola. A tetejére a maradék tésztából rácsokat csináltam, lekentem tojás sárgájával. Előmelegített sütőben sütöttem kb. 30 percig.

 A zabliszttől ugyan kicsit jobban morzsálódik, de ez mit sem ront az ízén. Diétázóknak, súlytartóknak, életmódváltóknak ajánlom. :) 

7 megjegyzés:

  1. Jól hangzik!
    Szeretem a receptjeidet, nemrég zabkoch receptet kerestem és pont a Te oldalad adta ki a kereső, naná hogy azt a változatot választottam :-)
    Én is sok zabot, zabpelyhet, zablisztet használok, a munkatársaim azt várják mikor kezdek ló módjára nyihogni a sok zabtól :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dettó. :) És én is megkaptam már, hogy egyszer nyeríteni fogok. :))))
      Milyen lett a koch? :)

      Törlés
  2. "pipacsosítás":) nyihahaha:):):)

    VálaszTörlés