2012. október 23., kedd

a kilófaló lisztkeverékekről

Szoó Judit neve biztos ismerős azoknak, akik folyamatosan benne vannak a diétában, súlytartásban stb. Az ő nevéhez fűződik az úgynevezett kilófaló liszt, aminek receptje a könyveiben megtalálható, de nem olyan régen piacra is dobott háromféle keveréket, amik bioboltokban és az Auchan áruházakban is megtalálhatóak. Már írtam arról, hogy nem hiszek abban, hogyha valaki ch-csökkentett lisztekből süti nap mint nap a süteményeket fogyni fog, az életmódváltásban viszont továbbra is hiszek. És abban is, hogy egy életmódváltó étrendbe mindennek bele kell férni, de ha lehet akkor már olyan alapanyagokat használjunk, amik kevésbé hizlalnak és egészségesek is. És ez a lisztkeverék az. Nem tartalmaz szóját és tartósítószert sem. Ellenben van benne zabliszt, zabpehely, zabkorpa, teljes kiőrlésű liszt. Én nagyon megszerettem ezeket a keverékeket, mert azon túl, hogy egészségesek, nagyon finomak is és különösen jó állagúvá tesznek minden pékárut, amit csak készítek belőle. Van hogy keverem a fehérliszttel , van, hogy nem és csak magában használom fel. Én általában a kenyérhez valót vagy a kelt tésztákhoz valót veszem. Az Auchanban egy kg 700 forint körül van, ami szerintem a többi keverékhez képest nagyon baráti áron van.
Próbáltátok már valamelyiket? 





7 megjegyzés:

  1. Az Auchanban csak 700 ft?
    Az nagyon jó ár, itt Veszprémben a bio boltokban 900 Ft felett láttam, azt drágálltam érte.
    Én is nagyon szeretem ezt a keveréket, a kedvenceim a kelt tészták (Péksüti mix-nél már magától nyílik a könyv), isteni finom és puha, könnyű kelt tészta készül belőlük.
    Viszont igazad van, én elkövettem azt a hibát, hogy azt gondoltam, hogy ha ebből eszek, akkor nem hízok - így most már kevesebb lisztes terméket eszem, de ha mégis, akkor sem csak fehér lisztből készültet
    Szoó Judit oldalán egyébként sok-sok jó ötletet, receptet lehet találni - én már a reggeli kakaómra is találtam cukormentes megoldást :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a legjobb keverék, ami most kapható! :) Kár, hogy ezekből sem lehet zabálni! :DD

      Törlés
  2. Most hallok először erről. :D Ha elfogyott a jelenlegi tönkölybúzalisztem, majd elgondolkozom a beruhazason... :D

    VálaszTörlés
  3. A kenyeres nincs, de a többi most is.:)

    VálaszTörlés