További tippek:
Görög joghurt felhasználása
Natúron (minden további ízesítés nélkül is) fogyasztható, de általában “csinálunk vele valamit”, azaz ízesítjük valamivel. Alapvetően felhasználhatjuk olyan receptekhez, amelyekhez krémes joghurt szükséges.
- Legegyszerűbben fogyaszthatjuk mézzel és apróra vágott dióval, vagy gyümölcsökkel, gyümölcspéppel elkeverve.
- Desszert is készíthető belőle szintén gyümölccsel vagy gyümölcspürével elkeverve, egyéb módon (cukor, csokoládé, alkohol, stb.) ízesítve. Ideális pohárkelyhekhez és különösen nyári desszertekhez, így például fagylalthoz. Desszertek>>
- Készíthetünk belőle fűszerekkel és főként zöldfűszerekkel ízesített mártogatóst, amelyet gazdagíthatunk zöldségekkel, konzerv hallal, apróra vágott sonkával, hagymával, főtt tojással. Klasszikus a tzatziki. Mártogatósok>>
- Sűrűségének köszönhetően akár szendvicskrém alapként is ideális. Szendvicskrémek>>
- Felhasználhatjuk (majonézes, joghurtos) saláta öntetek készítéséhez. Saláta öntetek>>
- Melegíthető is, azaz szószok és mártások (pl. zöldségekkel gazdagítva, tésztákhoz, lepényekhez) készítéséhez is használhatjuk. Szószok és mártások>>
Pipacs SEGÍTS!!!:D -hozzád sokan járnak, vidd a hírt, ha tetszik az ötlet!!!!!:);)
VálaszTörlésXXXXXXX Lenne egy ötletem!XXXXXXXX
Álmodjunk meg együtt Húsvétra egy sütikét!!!! Részletek a blogomban!
Köszönöm, ha segítesz!:)