Sajtos muffin
1 csésze zabkorpa
1 csésze zabpehelyliszt
1 sütőpor
2 tk. xilit
2 teáskanál só
2 tojás
1 csésze tejföl
½ csésze olaj
kb. 15 dkg sajt
½ csésze tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
A sajtot lereszeljük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sajtot és a sót.
A tejfölt simára keverjük a tojások sárgájával és az olajjal, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük óvatosan a masszához.
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Amikor kisült, a muffinok tetejére teszünk egy-egy kis kupacnyi reszelt sajtot és még 1-2 percre (csak hogy éppen ráolvadjon) visszatoljuk a sütőbe.
Tipp: Trappista sajtból is finom, de kicsit megbolondíthatjuk, ha fele-fele arányban keverjük a trappistát füstölt sajttal.
1 csésze zabkorpa
1 csésze zabpehelyliszt
1 sütőpor
2 tk. xilit
2 teáskanál só
2 tojás
1 csésze tejföl
½ csésze olaj
kb. 15 dkg sajt
½ csésze tej
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
A sajtot lereszeljük.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sajtot és a sót.
A tejfölt simára keverjük a tojások sárgájával és az olajjal, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük óvatosan a masszához.
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Amikor kisült, a muffinok tetejére teszünk egy-egy kis kupacnyi reszelt sajtot és még 1-2 percre (csak hogy éppen ráolvadjon) visszatoljuk a sütőbe.
Tipp: Trappista sajtból is finom, de kicsit megbolondíthatjuk, ha fele-fele arányban keverjük a trappistát füstölt sajttal.
Hmmm! De jól néz ki!
VálaszTörlésEzt szombaton meg is csinálom, s kifli helyett reggelire ez is mehet!Sőt, ez még jobb is, nem hizlal annyira!!
Köszi a receptet!
Nincs mit! :)
VálaszTörlés