A padlizsánokat kanállal, vagy késsel kivájjuk. Így helyes kis töltenivaló csónakokat kapunk. A húsát apróra vágjuk és félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, és mehet is rá a darált hús. Fehéredésig pároljuk, majd hozzátesszük a padlizsánok húsát is. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és oregánóval v. friss petrezselyemmel. A végén én még belekockáztam egy paradicsomot is. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről és belekeverünk két tojást a töltelékbe, hogy legyen, ami összetartsa. Ezzel a töltelékkel betöltjük a padlizsánokat, kiolajozott tepsibe tesszük őket. Először alufólia alatt puhára pároljuk, majd ha kész rakhatunk rá tejfölt és reszelt sajtot. A sajt pirulásáig sütjük.
Én köret nélkül ettem, de szerintem a barna rizs tökéletes köret lehet hozzá! :)
Jó érvágyat!
Én is imádom a padlizsánt.:) Szoktam túrósan is megtölteni. túró meg pici tejföl, só, bors, petrezselyem zöld, meg amit még éppen akarsz hozzá rakni, tetejére sajt és bedugni sülni.
VálaszTörlésNagyon guszta!!Biztos fini lehetett!!
VálaszTörlésNyami!
VálaszTörlés