Az egyik kolleganőm múlt héten hordta be az érett szilvát eladásra, potom 100 forintért adta kilóját ás bevillant, hogy mi lenne, ha életemben először csinálnék szilvalekvárt. Na nem üstben és egész nap kevergetve, hanem szépen éjszaka a sütőben megsütve. :) Vettem 5 kilót, kimagoztam, raktam bele minimális nyírfacukrot és jó sok fahéjat és a jó mély kacsasütőmben és egy kenyérsütő formában egész éjszaka sütöttem 100 fokon. Reggelre nagyon szépen összeállt lekvárnak. Én nem turmixoltam, szeretem, hogy kicsit darabos maradt. :) Isteni lett, nagyon eteti magát!
Jövőre hasonló elvek alapján készülni fog eperből, meggyből, barackból...stb´;)
Azt hiszem jövőre én is kipróbálom ezt a technikát!
VálaszTörlésNem szeretem az órákig kevergetős módszert, de így sütőben sütve olyan könnyűnek hangzik :-)
Az is! :) Mindenképp próbáld ki! :)
TörlésÉn mindig attól féltem, hogy leég. ezek szerint nem. nagyon guszta!
VálaszTörlésNem-nem, egyenletesen éri a hő és alacsony hőfokon csinálod. :) Még az edényt is nagyon könnyű elmosni utána. :)
TörlésNagyon gusztusos.
VálaszTörlésETAMA
És milyen finom.. ;)
Törlésén minden lekvárt a sütőben sütök.:) egy pici ecetet szoktam az edény aljára önteni, így nem is ég oda.
VálaszTörlés