Hozzávalók:
50 dkg liszt (én 1/3 finomlisztet, 1/3 réteslisztet és 1/3 mastermixet használtam)
1 egész tojás
1 dl kefir v. joghurt
1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
1 zacskó porélesztő
1 egész tojás
1 dl kefir v. joghurt
1, 2 dl tej + 2-3 ek víz, ha szükséges
5 dkg vaj
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
1 zacskó porélesztő
A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tettem, dagasztottam, kelesztettem. A tésztát háromfelé szedjük, mindegyiket kinyújtuk és négyfelé vágjuk , így lesz 12 bucinak való tésztánk. A lapokat megkenjük mustárral v. ketchuppal, rárakjuk a virslit, feltekerjük a tésztát. A feltekert tésztákat a virslivel együtt bevágjuk, megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Nagyon finom, egy tartalmas leves után nagyon jó kis fogás. :)
A recept forrása: http://margit2.hu/emargit.htm
A recept forrása: http://margit2.hu/emargit.htm
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! Hozhatnál egyet! :)
VálaszTörlésVinnék, de ez vagy három hete sült, csak most publikáltam. :D :D
VálaszTörlés:(
VálaszTörlésNagyon csinosak :-) Meddig állhat el így? van rá tapasztalat, vagy rögtön elfogy? :-)
VálaszTörlésPassz! :))) Sajnos még aznap elkopott. :D:D
VálaszTörlésHú, ezek nagyon jól néznek ki! :))
VálaszTörlés